Wpływ zawartości owoców i warzyw w diecie na ryzyko POChP u mężczyzn

04.08.2017
Opracował: dr n. med. Filip Mejza
Omówienie badania: Kałuża J., Larsson S.C., Orsini N. i wsp.: Fruit and vegetable consumption and risk of COPD: a prospective cohort study of men. Thorax 2017; 72: 500–509.

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w kamicy nerkowej
  • POChP: dieta i odżywianie
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Tomografia płuc
  • Dieta w osteoporozie
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Kaszel palacza

Sponsorem serwisu jest

Zdjęcie tygodnia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.