Produkty zawierające gluten i ich odpowiedniki bezglutenowe mogą się istotnie różnić zawartością składników odżywczych

03.07.2017
Opracowano na podstawie: Martínez-Barona S., Calvo Lerma J. i wsp.: Comprehensive analysis of the nutritional profile of gluten-free products as compared to their gluten-containing counterparts. Doniesienie z konferencji European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition w Pradze, 11 maja 2017 roku. www.espghancongress.org

Wybrane treści dla pacjenta
  • Moczenie u dzieci
  • Zespół nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD)
  • Zaburzenia depresyjne u dzieci i młodzieży
  • Odwarstwienie siatkówki u dzieci
  • Nietolerancja laktozy w celiakii
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Badania serologiczne w celiakii
  • Podgłośniowe zapalenie krtani (krup wirusowy)
  • Zapalenie płuc u dzieci
  • Choroba afektywna dwubiegunowa u dzieci i młodzieży

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest