Czas wprowadzenia glutenu do diety i czynniki genetyczne a ryzyko zachorowania na celiakię – badanie CELIPREV

07.04.2015
Omówienie artykułu: Introduction of gluten, HLA status, and the risk of celiac disease in children
E. Lionetti, S. Castellaneta, R. Francavilla i wsp.
The New England Journal of Medicine, 2014; 371: 1295–1303

Wybrane treści dla pacjenta
  • Nietolerancja laktozy w celiakii
  • Czy można przyjmować antybiotyk podczas karmienia piersią?
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Jak długo mleko kobiece zawiera przeciwciała chroniące przed infekcjami?
  • Polipy jelita cienkiego – objawy, czy są groźne, leczenie
  • Celiakia
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest