Wpływ wczesnej ekspozycji na gluten na ryzyko celiakii u dzieci z predyspozycją genetyczną – badanie PreventCD

30.03.2015
Omówienie artykułu: Randomized feeding intervention in infants at high risk for celiac disease
S.L. Vriezinga, R. Auricchio, E. Bravi i wsp.
The New England Journal of Medicine, 2014; 371: 1304–1315

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta w kamicy nerkowej
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta bezglutenowa
  • Podgłośniowe zapalenie krtani (krup wirusowy)
  • Mózgowe porażenie dziecięce
  • Astma u dzieci - mechanizmy i przyczyny
  • Dieta cukrzycowa
  • Oksytocyna – hormon odpowiedzialny za instynkt macierzyński i wypływ pokarmu z piersi
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest