Postępy w żywieniu i wybranych chorobach przewodu pokarmowego u dzieci w 2013 roku

19.05.2014
prof. dr hab. n. med. Hanna Szajewska, dr n. med. Andrea Horvath, dr n. med. Piotr Dziechciarz
Klinika Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Wybrane treści dla pacjenta
  • Choroba Leśniowskiego i Crohna
  • Zaparcia u dzieci
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Biegunki wywołane przez szczepy z rodzaju Shigella (szigeloza, czerwonka bakteryjna)
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Biegunka bakteryjna
  • Badanie ostrości wzroku u dzieci
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest