Żywienie i choroby dietozależne – alergia na pokarm i choroby związane z glutenem

16.04.2018
prof. dr hab. n. med. Hanna Szajewska, dr hab. n. med. Andrea Horvath, dr hab. n. med. Piotr Dziechciarz
Klinika Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Wybrane treści dla pacjenta
  • Biegunka
  • Nadwrażliwość na pokarmy
  • Do kiedy karmić piersią, jak często karmić, ile powinno trwać pojedyncze karmienie?
  • Badania serologiczne w celiakii
  • Choroba śródmiąższowa płuc związana z zapaleniem oskrzelików i złuszczające się śródmiąższowe zapalenie płuc
  • Zapalenie płuc: przyczyny, objawy i leczenie
  • Kontrowersje wokół spożycia mleka krowiego i jego przetworów
  • Atopowe zapalenie skóry
  • Czy nietolerancja laktozy u dziecka jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią?
  • Testy skórne

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest