Fot. SXC.hu
Składniki
- 60 g świeżego szpinaku
- 1 szalotka / cebulka dymka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- szczypta soli i pieprz do smaku
Przygotowanie
Wymieszaj w misce liście szpinaku i pokrojoną szalotkę. W drugim naczyniu połącz oliwę z oliwek, ocet winny oraz sól i pieprz lub inne ulubione przyprawy. Polej sosem liście szpinaku i szalotkę a następnie całość energicznie wymieszaj.
Smacznego!
Wartość odżywcza 1 porcji | ||||
---|---|---|---|---|
wartość energetyczna | białko | tłuszcz | węglowodany | błonnik |
230 kcal | 2 g | 24 g | 3 g | 2 g |
Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »