Fot. pixabay.com
Składniki (na 2 porcje)
- 80g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu (25g)
- jedna mała ugotowana pierś z kurczaka (170g)
- 150g winogron
- 1 średnia brzoskwinia (150g)
- 1 średni seler naciowy (50g)
- opcjonalnie 1 łyżeczka pokrojonej świeżej mięty lub 1/2 łyżeczki suszonej
Przygotowanie
W średniej wielkości miseczce wymieszaj jogurt z majonezem. Pokrój na kawałki pierś z kurczaka, winogrona, brzoskwinie i selera naciowego. Następnie zalej sosem jogurtowo-majonezowym.
Wartość odżywcza 1 porcji | ||||
---|---|---|---|---|
wartość energetyczna | białko | tłuszcz | węglowodany | błonnik |
286,5 kcal | 21,5 g | 12 g | 26 g | 3 g |
Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »