Fot. pixabay.com
Fot. pixabay.com
Pokrój ananasa na kawałki o grubości ok. 2 cm. Wymieszaj margarynę lub masło z brązowym cukrem i cynamonem. Następnie grilluj ananasa po 6–8 minut z każdej strony. Przewracając ananasa posmaruj go ponownie margaryną (lub masłem) z cukrem i cynamonem.
Przed podaniem przekrój plaster ananasa na pół, serwuj na ciepło z jogurtem wymieszanym z wiórkami kokosowymi.
Wartość odżywcza 1 porcji | ||||
---|---|---|---|---|
wartość energetyczna | białko | tłuszcz | węglowodany | błonnik |
114,5 kcal | 1,5 g | 4 g | 20,5 g | 2 g |
Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »
w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł