Fot. pixabay.com
Składniki
- 2 dzwonka halibuta (200g)
- 3 marchewki
- 1/2 średniej wielkości kalafiora (ok. 400g)
- przyprawy: pieprz, mieszanka ostrych przypraw, słodka papryka
Przygotowanie
Umytego halibuta przyprawić pieprzem, mieszanką ostrych przypraw, słodką papryką i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 10 minut. Warzywa umyć i obrać. Marchewki pokroić na połówki, a kalafiora rozdzielić na różyczki.
Gotować w lekko osolonej wodzie, aż lekko zmiękną. Upieczoną rybę ułożyć na talerzu z warzywami. Podawać z sokiem warzywnym lub owocowym do picia. Gotowe!
Wartość odżywcza 1 porcji | ||||
---|---|---|---|---|
wartość energetyczna | białko | tłuszcz | węglowodany | błonnik |
332 kcal | 51,5 g | 5 g | 36 g | 16 g |
Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »