Fot. pixabay.com
Składniki
- 1/2 pojemnika serka wiejskiego
- 4 liście sałaty zielonej
- 1/4 papryki czerwonej
- pęczek cebuli
- 1 bułka grahamka
Przygotowanie
Grahamkę przekroić na pół. Na każdej połowie położyć 2 liście sałaty zielonej, posmarować serkiem wiejskim, udekorować pokrojoną papryką czerwoną i posiekaną cebulką. Gotowe!
Wartość odżywcza 1 porcji | ||||
---|---|---|---|---|
wartość energetyczna | białko | tłuszcz | węglowodany | błonnik |
262 kcal | 16,5 g | 5 g | 43 g | 6 g |
Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »
Poznaj pozostałe przepisy na zdrowe śniadanie
- Wiosenna jajecznica
- Bułka ze szpinakiem i cielęciną
- Musli z jogurtem naturalnym i świeżymi owocami
- Płatki owsiane z jabłkiem i bakaliami
- Orkiszowe racuszki z maślanką i owocami
- Omlet z szynką
- Szparagi pod pierzynką
- Kasza jaglana z orzechami i jabłkiem (przepis bezglutenowy)
- Muesli wg Sandry Cabot (przepis bezglutenowy)
- Pasta z serka tofu (przepis bezglutenowy)
- Pasta z czerwonej soczewicy (przepis bezglutenowy)
- Masło Greków (przepis bezglutenowy)
- Ricotta z rzodkiewką i szczypiorkiem