Edukacja żywieniowa pacjenta z nadwagą i otyłością – od czego należy ją zacząć i jak planować kolejne kroki?

14.06.2021
prof. dr hab. Lucyna Ostrowska

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zespół policystycznych jajników (PCOS)
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby (obecnie stłuszczeniowej chorobie wątroby związanej z zaburzeniami metabolicznymi – MAFLD)
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w łuszczycy

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest