Czy uzasadnione jest prowadzenie regularnych, jednodniowych głodówek raz w tygodniu w celu zmniejszenia lub utrzymania masy ciała?

01.10.2020
prof. dr hab. n. med. Lucyna Ostrowska, Zakład Dietetyki i Żywienia Klinicznego Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku
Lekarz Rodzinny 2017/4

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Dieta w przewlekłej niewydolności nerek
  • Dieta w zaparciach
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest