Czy zasadne i bezpieczne jest wzbogacanie diety wszystkich starszych pacjentów preparatami białkowymi?

23.11.2020
mgr Agnieszka Surwiłło-Snarska
Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie, Warszawa

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Dieta bezglutenowa
  • Wegetarianizm a karmienie piersią
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w zaparciach
  • Suplementacja w dietach wegetariańskich i wegańskich - praktyczne wskazówki
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby (obecnie stłuszczeniowej chorobie wątroby związanej z zaburzeniami metabolicznymi – MAFLD)
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?