Kiedy mała, ale stabilna masa ciała osoby w starszym wieku może niepokoić?

02.11.2020
mgr Agnieszka Surwiłło-Snarska
Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie, Warszawa

Wybrane treści dla pacjenta
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Dieta w eozynofilowym zapaleniu przełyku
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta w osteoporozie
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne