Dieta proteinowa Dukana – co powinni o niej wiedzieć lekarze

19.05.2011
dr hab. med. Magdalena Olszanecka-Glinianowicz, Zakład Promocji Zdrowia i Leczenia Otyłości, Katedry Patofizjologii Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w łuszczycy
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby (obecnie stłuszczeniowej chorobie wątroby związanej z zaburzeniami metabolicznymi – MAFLD)
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Dieta bezglutenowa
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia