Orzechy i rośliny strączkowe a ryzyko choroby niedokrwiennej serca, udaru mózgu i cukrzycy

30.03.2016
Afshin A., Micha R., Khatibzadeh S., Mozaffarian D.: Consumption of nuts and legumes and risk of incident ischemic heart disease, stroke, and diabetes: a systematic review and meta-analysis. Am. J. Clin. Nutr. 2014; 100: 278–288

Wybrane treści dla pacjenta
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Kwasica ketonowa
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Makulopatia cukrzycowa
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta w leczeniu otyłości i towarzyszącej jej insulinooporności
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Hiperglikemia poranna

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest