Rola indeksu glikemicznego i zawartości białka i tłuszczów w diecie chorego na cukrzycę typu 1

27.04.2016
lek. Damian Ucieklak
Katedra i Klinika Chorób Metabolicznych UJ CM, Kraków

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zmiany w układzie ruchu związane z cukrzycą
  • Cukrzyca typu 1 o podłożu autoimmunologicznym
  • Niedocukrzenie (hipoglikemia)
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia
  • Zaćma i jaskra
  • Cukrzyca MODY
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Cukrzyce wtórne
  • Kwasica ketonowa

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest