Skrobia oporna w żywieniu chorych na cukrzycę typu 2

14.06.2017
dr inż. Beata Sińska
Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Cukrzyca ciążowa – rozpoznanie, normy, skutki, poród, leczenie
  • Hiperglikemia poranna
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny
  • Niedocukrzenie (hipoglikemia)
  • Cukrzyca typu 1 – LADA
  • Kwasica mleczanowa
  • Szczegółowe zalecenia dietetyczne w stanie przedcukrzycowym
  • Inne choroby związane z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów
  • Kwasica ketonowa
  • Zmiany w układzie ruchu związane z cukrzycą

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest