Pierogi, naleśniki, kluski śląskie – czy chory na cukrzycę musi z nich zrezygnować na zawsze?

08.04.2015
mgr Paulina Augustyn, dietetyk kliniczny,
Dietclinic Szczawno Zdrój

Wybrane treści dla pacjenta
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Leczenie cukrzycy typu 1
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Cukrzyca typu 1
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Zmiany w układzie ruchu związane z cukrzycą
  • Cukrzyca ciążowa – rozpoznanie, normy, skutki, poród, leczenie

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest