Dlaczego czas stosowania diety lowFODMAP powinien być ograniczony?

13.11.2020
prof. dr hab. n. med. Barbara Skrzydło-Radomańska
Katedra i Klinika Gastroenterologii z Pracownią Endoskopową, UM w Lublinie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby (obecnie stłuszczeniowej chorobie wątroby związanej z zaburzeniami metabolicznymi – MAFLD)
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Dieta w chorobie Alzheimera