Stosowanie maślanu sodu w chorobach jelita grubego

Choroby przewodu pokarmowego

06.12.2019
prof. dr hab. n. med. Jarosław Reguła, Klinika Gastroenterologii, Hepatologii i Onkologii Klinicznej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego w Warszawie, Klinika Gastroenterologii Onkologicznej, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Rak jelita grubego - przyczyny, objawy, leczenie i rokowania
  • Dieta w kamicy nerkowej
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?