Dlaczego spożycie jodu w diecie może być niewystarczające?

21.09.2018
prof. dr hab. n. med. Alicja Hubalewska-Dydejczyk
Katedra Endokrynologii, UJ CM Kraków
Krakowska deklaracja o jodzie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Jod - jego rola, źródła pokarmowe, nadmiar i niedobór
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby
Pytanie tygodnia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.