Choroba Hashimoto a ryzyko innych chorób autoimmunologicznych

Choroby tarczycy. Cz. 6. Miscellanea

17.01.2020
prof. dr hab. n. med. Marek Ruchała1, dr hab. n. med. Ewelina Szczepanek-Parulska1, dr n. med. Ewa Płaczkiewicz-Jankowska2
1 Katedra i Klinika Endokrynologii, Przemiany Materii i Chorób Wewnętrznych, Uniwersytet Medyczny im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu, 2 Polski Instytut Evidence Based Medicine w Krakowie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta bezglutenowa
  • Badania serologiczne w celiakii
  • Nietolerancja laktozy w celiakii
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Czy osoby z chorobą Hashimoto powinny unikać niektórych produktów roślinnych, takich jak np. soja, brokuły, kalafior, kapusta?
  • Celiakia u dzieci
  • Celiakia
  • Biegunka
  • Guzki tarczycy
  • Choroba Addisona
Pytanie tygodnia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.