Chroba Hashimoto - czy występuje coraz częściej?

Choroby tarczycy

29.11.2018
prof. dr hab. n. med. Marek Ruchała1, dr hab. n. med. Ewelina Szczepanek-Parulska1, dr n. med. Ewa Płaczkiewicz-Jankowska2
1 Katedra i Klinika Endokrynologii, Przemiany Materii i Chorób Wewnętrznych, Uniwersytet Medyczny im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu, 2 Polski Instytut Evidence Based Medicine w Krakowie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Jod - jego rola, źródła pokarmowe, nadmiar i niedobór
  • Choroba Hashimoto - co to, objawy, badania, leczenie
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Choroba Riedla
  • Niedoczynność tarczycy u dzieci
  • Niedoczynność tarczycy w ciąży
  • Czy osoby z chorobą Hashimoto powinny unikać niektórych produktów roślinnych, takich jak np. soja, brokuły, kalafior, kapusta?
  • Guzki tarczycy
  • Dieta i suplementacja w chorobie Hashimoto
Pytanie tygodnia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.