Które preparaty są skuteczne i bezpieczne? Co mówią o takiej terapii aktualne wytyczne?
Czy istnieją dane dotyczące skuteczności i bezpieczeństwa takich preparatów u dzieci?
Jak ją zbilansować, by pokrywała zapotrzebowanie na białko u dzieci?
Kiedy nie należy stosować IPP?
Jakie leczenie należy wdrożyć?
Do jakiej grupy produktów spożywczych należy śmietana?
Jakie są zalecenia?
Kiedy cofanie się treści pokarmowej z żołądka do przełyku jest zjawiskiem fizjologicznym?
Czy istnieją badania oceniające te zależności?
Czy istnieją dane potwierdzające skuteczność takiego leczenia?
Czy powszechnie dostępne oleje z pierwszego tłoczenia są bezerukowe?
Które wybrać w zimie – świeże czy mrożone? Czy warzywa z upraw ekologicznych mają jakąkolwiek przewagę nad innymi?
Które z nich mają udowodnioną skuteczność u dzieci?
Czy można go rozpoznać dopiero u dziecka w wieku szkolnym?