O potencjalnej szkodliwości diety ketonowej oraz różnicy między odchudzaniem a leczeniem otyłości mówi prof. dr hab. Lucyna Ostrowska.
Wykład poświęcono najnowszym koncepcjom robotycznym, wskazaniom do prowadzenia rehabilitacji z zastosowaniem robotyki, jej ekonomii w neurorehabilitacji i efektywności m.in. w reedukacji chodu i u pacjentów po udarze.
Na pytanie odpowiada prof. dr hab. n. med. Artur Mamcarz.
Na pytanie odpowiada prof. dr hab. Lucyna Ostrowska.
Specjalista odpowiada na pytanie o zależność między obecnością słodyczy w diecie a zaostrzaniem się zmian trądzikowych.
Czy dieta o wysokim indeksie glikemicznym jest znaczącycm czynnikiem przy występowaniu zmian trądzikowych? Na pytanie odpowiada dr n. o zdr. Damian Parol.
Prof. dr hab. n. med. Paweł Bogdański odpowiada na pytanie zadane podczas I Kongresu Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości.
O znaczeniu diety i aktywności fizycznej oraz zagrożeniach wiążących się z dużym spożyciem żywności wysokoprzetworzonej mówi mgr Mateusz Durbas.
O roli flory bakteryjnej jelit w utrzymaniu prawidłowej masy ciała mówi prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska.
Na temat powiązań insulinooporności oraz diety o wysokim indeksie glikemicznym ze zmianami trądzikowymi mówi dr n. o zdr. Damian Parol.
Na pytanie zadane podczas I Kongresu Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości odpowiada prof. dr hab. n. med. Paweł Bogdański.
Posłuchaj wypowiedzi dr. hab. n. med. Pawła Matusika.
Na pytanie odpowiada dr n. o zdr. Damian Parol.
Listę wszystkich grup produktów o potwierdzonym wpływie na zaostrzanie zmian trądzikowych podsumowuje dr n. o zdr. Damian Parol.
Na pytanie odpowiada prof. dr hab. Lucyna Ostrowska.
O odpowiednim doborze farmakoterapii w leczeniu otyłości u pacjantów chorujących również na nadciśnienie mówi prof. dr hab. n. med. Artur Mamcarz.
Co to jest niedożywienie? Jak rozpoznać ten stan u pacjentów chorych na otyłość? Na pytania odpowiada mgr Agnieszka Surwiłło-Snarska.
Na pytanie odpowiada prof. dr hab. Lucyna Ostrowska.
Ekspert podsumowuje wyniki badań dotyczących zaostrzania trądziku przy spożywaniu pełnotłustych i odtłuszczonych produktów na bazie mleka krowiego.
O przewidywanych korzyściach zabiegu bariatrycznego mówi prof. dr hab. n. med Piotr Major.