Różnorodność diety w 2. roku życia a ryzyko wystąpienia chorób alergicznych

22.11.2021
Omówienie artykułu: Inverse associations between food diversity in the 2 nd year of life and allergic diseases
Stampfli M. i wsp.
Ann. Allergy Asthma Immunol. 2021 Oct 11;S1081-1206(21)01154-6.

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta w osteoporozie
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby (obecnie stłuszczeniowej chorobie wątroby związanej z zaburzeniami metabolicznymi – MAFLD)
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.