Czas wprowadzania produktów stałych do diety niemowląt a ryzyko wystąpienia alergii pokarmowej

11.09.2019
Omówienie artykułu: Age at introduction to complementary solid food and food allergy and sensitization: a systematic review and meta-analysis
J.A. Burgess i wsp.
Clinical & Experimental Allergy, 2019; 49: 754–769

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w osteoporozie
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Czy picie mleka wpływa na laktację?
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi?
  • AZS u niemowląt karmionych piersią - dieta matki karmiącej
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Alergia pokarmowa

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.