Czy istnieją różnice w obrazach klinicznych i przebiegu alergii na białka mleka krowiego, jaja kurzego, pszenicę i orzechy ziemne?

07.10.2021
prof. dr hab. n. med. Maciej Kaczmarski

Wybrane treści dla pacjenta
  • Czy picie mleka wpływa na laktację?
  • Jajko – wartości odżywcze, czy jajko podwyższa cholesterol?
  • „Mleko” ryżowe – właściwości, jak je zrobić, czy nadaje się dla dzieci?
  • Kontrowersje wokół spożycia mleka krowiego i jego przetworów
  • „Mleko” sojowe – czy jest zdrowe i jakie ma właściwości?
  • Które produkty żywnościowe zawierają błonnik?
  • Laktoza – co to jest i jakie są objawy nietolerancji laktozy
  • „Mleko” kokosowe (napój kokosowy) – właściwości, jak je zrobić, czy jest zdrowe?
  • Nietolerancja laktozy - dieta, zawartość laktozy w produktach mlecznych
  • Alergia pokarmowa

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.