Czy stosowanie diety ubogoniklowej i niskochromowej jest uzasadnione w świetle aktualnych badań?

16.07.2020
dr hab. Joanna Glück
Katedra i Klinika Chorób Wewnętrznych, Alergologii i Immunologii Klinicznej, Wydział Lekarski z Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym w Zabrzu, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby (obecnie stłuszczeniowej chorobie wątroby związanej z zaburzeniami metabolicznymi – MAFLD)
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.