Czy w celach diagnostycznych równoczesna eliminacja z diety >1 produktu jest uzasadniona?

25.05.2020
prof. dr hab. Grażyna Czaja-Bulsa
Katedra Pediatrii, Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta w kamicy nerkowej
  • Dieta cukrzycowa
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Nadwrażliwość na pokarmy
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.