Anafilaksja u dzieci po spożyciu jaja kurzego – badanie przekrojowe
Badanie poświęcono charakterystyce anafilaksji u dzieci wywołanej przez spożycie jaja kurzego w odniesieniu do reakcji alergicznych wywołanych innymi pokarmami.
Badanie poświęcono charakterystyce anafilaksji u dzieci wywołanej przez spożycie jaja kurzego w odniesieniu do reakcji alergicznych wywołanych innymi pokarmami.
Jak omalizumab wpływa na alergię pokarmową u dzieci? Zapoznaj się z wynikami badania.
Czy alergeny pokarmowe mogą przedostawać się do krwi i tą drogą wywoływać reakcje alergiczne? Zapoznaj się z doniesieniem.
Czy bezobjawowe uczulenie na pokarm może zwiększać śmiertelność z przyczyn sercowo-naczyniowych? Zapoznaj się z wynikami badania.
Które czynniki są istotne przy ocenie ryzyka reakcji anafilaktycznej?
Jak można ocenić ryzyko reakcji krzyżowej na inne orzechy?
Czy zależy to bardziej od postaci alergii?
Kiedy próbę wprowadzenia pierwszego nowego pokarmu po przebyciu FPIES nalezy wykonać pod nadzorem lekarza?
Kiedy próbę prowokacji należy przeprowadzić w szpitalu?
Jakie czynniki wpływają na stężenie kalprotektyny w stolcu?